حشرهکشهای شیمیایی آثار مخرب و زیان آوری بر محیط زیست، حیوانات، گیاهان دارند، یکی از گیاهان دارویی سنتی که فعالیت حشرهکشی از خود نشان داده و قابلیت سمی، دفع کنندگی، ضد تغذیه، اختلال پوستاندازی، جلوگیری از تخمگذاری، کشتن تخم و ورود اجباری لارو به دیاپوز را دارد آسافوتیداست.
به گزارش سپتا،محصولات ذخیره شده یکی از مهم ترین منابع غذایی انسان هستند بنابراین، این محصولات باید از آسیب و آفات مضر که منجر به خسارات اقتصادی زیادی میشود که جبران آن دشوار است، حفظ شود.
گیاهان دارویی به طور سنتی برای کنترل آفات بسیاری از محصولات زراعی مورد استفاده قرار میگیرند، TrogodermagranariumEvertsis به عنوان یک آفت غلات ذخیره شده در نظر گرفته میشود که ارزش غذایی و کشاورزی محصولات ذخیره شده را تحت تأثیر قرار میدهد چراکه از انواع غلات، دانهها، غذای حیوانی و میوههای خشک تغذیه میکند، علاوه بر این، آفت مضر ثانویه غلات و محصولات غذایی ذخیره شده در نظر گرفته میشود .
لارو T. granarium به شدت از دانهها تغذیه میکند و میتواند کمیت و کیفیت دانههای ذخیره شده را در مدت زمان کوتاهی تا ۷۰ درصد کاهش دهد.
استفاده از آفتکشهای شیمیایی، بهویژه متیل بروماید و مواد بخور فسفین، رایجترین روش کنترل این آفت در جهان است .
حشره کشهای شیمایی آثار مخرب و زیان آوری بر محیط زیست، حیوانات، گیاهان دارند، یکی از گیاهان دارویی سنتی که فعالیت حشرهکشی از خود نشان داده و قابلیت سمی، دفع کنندگی، ضد تغذیه، اختلال پوستاندازی، جلوگیری از تخمگذاری، کشتن تخم و ورود اجباری لارو به دیاپوز را دارد آسافوتیداست.
براساس این گزارش محققان عنوان کردهاند که ترکیبات فعال بیولوژیکی پایه رزین آسافوتیدا دارای فعالیت حشرهکشی هستند، همچنین تحقیقات نشان داده که ترکیبات پلی سولفید مسئول بوی قوی و طعم تلخ گیاه هستند. ماهیت بیولوژیکی اصلی رزین آسافوتیدا به دلیل ترکیبات متابولیکی ثانویه گیاه است که آن را غنی از دفاع شیمیایی طبیعی برای محافظت از گیاهان در برابر دشمنان طبیعی مانند پاتوژنهای گیاهی و حشرات میکند. بنابرین استفاده حرفهای از عصارههای این گیاه در محصولات ذخیره شده راه کنترل این آفت است. و با اثرات خطرناکی که آفتکشها بر سلامت انسان، دام و محیط زیست دارند آسافوتیدا قطعاً جایگزینی ارزشمند و ایمن برای آفت کشها هستند.
استفاده بیرویه و ناآگاهانه از آفت کشها با اصول اکولوژیکی مغایرت داشته و میتواند منشاء مشکلات عدیدهای از قبیل ایجاد نژادهای مقاوم آفات به سموم، شیوع آفات درجه دوم،اثرات نامطلوب روی موجودات غیرهدف مانند پارازیتوئیدها، باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی و مسمومیت مستقیم برای مصرف کننده باشد. از طرفی کنترل بیولوژیکی به عنوان برنامهای که برای حفظ محیط زیست سودمند است، مطرح میشود. زیرا در این روش باقی مانده سموم شیمیایی که اثرات مضر روی سلامت انسان و سایر موجودات زنده داشته باشد دیده نمیشود.
در کشاورزی ارگانیک برای کنترل چندین نوع حشره و آفت از عصاره آسافوتیدا استفاده میشود. در گذشته کشاورزان از آن برای کنترل موریانه ها (Odontotemzes obesus) استفاده میکردند. بوی نامطلوب آن موریانه ها و سایر حشرات را دفع میکند.آفات مختلف گندم و شلتوک را کنترل میکند، همچنین در کاهش آفات مکنده در محصولات مختلف و….عصاره آسافوتیدا موثر است.
مقالات متعددی وجود دارد که نشان میدهند عصاره گیاه آسافوتیدا برای کنترل آفاتی چون: کرم گلوگاه انار، انواع شته، (مثل شته جالیز، شته مرکبات و ..) انواع پسیل (مانند پسیل پسته، پسیل گلابی، پسیل زیتون و..) و حتی برخی سوسکهای سرشاخه خوار موثر است..